Snekker­ambassadørene

Vil du vite mer om hvordan det er å være snekker? Ingenting er vel bedre enn å høre det direkte fra ekspertene. 

Denne gjengen er Bli Snekkers egne Snekker-ambassadører. Følg dem på Instagram, SnapChat og TikTok for å få et unikt innblikk i hverdagen deres. Og kanskje tar de en liten snekker-dans også om du ber dem om det!

Følg oss på Instagram Følg oss på SnapChat Følg oss på TikTok

Våre ambassadører

may-britt-straume

May Britt Straume

Møbelsnekker
Henriksen Snekkeri AS

May Britt (22) fra Setesdal produserer innredning og møbler for Henriksen Snekkeri. Det hun liker best med jobben sin er at hun får brukt både hodet og kroppen sin i arbeidet. Hun må være kreativ og løsningsorientert for å finne den beste måten å produsere bestillingen på. Hun setter også pris på å ha en variert arbeidsdag hvor hun er innom både produksjon, programmering og operering av maskiner. May Britt gikk vg1 Design og håndverk og tok et kryssløp til vg2 Treteknikk Bygg og anlegg.

snekkerambassador-kevin

Kevin A. Castexs Vik

Lærling
Interiør-Snekkeriet AS i Bergen

Det Kevin (19) fra Bergen liker best med jobben sin er evnen til å skape noe med sine egne hender og med hjelp av maskiner. Kevin har gått 1 år på skole og har vært lærling i snart 3 år. Han har en variert arbeidsdag og jobber med både tegning, produksjon og overflatebehandling og har like nesten mye ansvar som sine kolleger, selv om han har litt mindre arbeidserfaring.

anna-regine-vada-blom-paa-jobb

Anna Regine Blom

Lærling
Rovde Møbel og Design AS

Anna (21) fra Lauvstad er lærling og trives godt med sine varierte arbeidsoppgaver hvor hun jobber med alt fra tegning på data til håndtering av maskiner, montering og pakking. Hun er ansvarlig for ulike prosjekter fra start til slutt.

Etter 3 år med studiespesialiserende tok hun et arbeidsår på fabrikken hvor hun nå er lærling, og her trivdes hun så godt at hun var blitt lærling før arbeidsåret var over.

 

snekkerlærling tobias gravdahl på jobb i snekkerverkstedet

Tobias Gravdal

Lærling
Strønes Snekkerverkstad AS

Tobias (19) fra Askim er en treningsglad gutt som liker å bruke fritiden sin på en japansk håndverksteknikk som heter Kumiko. Det Tobias liker best med jobben sin er at han alltid lærer noe nytt og sjeldent gjør det samme hver dag. En dag sprøytelakkerer han en innredning, en annen dag restaurerer han gamle vinduer. Tobias har tatt et tradisjonelt utdanningsløp med 1 år på Bygg og anlegg, 1 år på treteknikk og nå 2 år i læra hos Strønes Snekkerverksted.

snekker-iver-raphaug

Iver Hofstad Raphaug

Møbelsnekker
Tyrikjøkken AS

Det Iver (25) fra Singsås liker best med jobben sin er å sitte igjen på slutten av arbeidsdagen med noe håndfast og nyttig å presentere til sine kunder. Han jobber med alt fra kapping til lakkering og er innom alle arbeidsområder på verkstedet. Iver har egentlig en bachelorgrad i matteknologi, men fremtidig plan er å gjennomføre snekkerutdanningen på verkstedet han nå jobber.

Snekkerambassador-amalie

Amalie Almås

Læling
Førre Vindu

Amalie (19) fra Haugesund har en forkjærlighet for faget sitt og fascineres av hvordan noe så enkelt som et tre kan bli til et vindu, en skyvedør eller en dør. Hun jobber nå på montering, men skal igjennom alle områder i bedriften i løpet av læretiden. Hun gikk først vg1 Helse- og oppvekst og vg2 Barn og ungdom før hun byttet til vg1 Bygg og anlegg og deretter vg2 Treteknikk før hun ble lærling.