Snekker­ambassadørene

Vil du vite mer om hvordan det er å være snekker? Ingenting er vel bedre enn å høre det direkte fra ekspertene. 

Denne gjengen er Bli Snekkers egne Snekker-ambassadører. Følg dem på Instagram, SnapChat og TikTok for å få et unikt innblikk i hverdagen deres. Og kanskje tar de en liten snekker-dans også om du ber dem om det!

Følg oss på Instagram Følg oss på SnapChat Følg oss på TikTok

Våre ambassadører

Nico Holmeide Wolfermann

CNC-Operatør
Melby Snekkerverksted As
Nico er 27år og kommer fra Tingvoll. Han tok fagbrevet mitt i Møbelsnekkerfaget i 2017, og skal til høsten 2024 ta fagbrev innen CNC-faget.
Det han liker mest med jobben sin er å få utfordringer. Da får man teste seg selv og man lærer mye nytt i den perioden. Og det gir en litt mer selvtillit.  Å være utdannet som Møbelsnekker betyr ikke bare håndarbeid men også mye teknologi nå til dags. Å være Møbelsnekker gir deg masse muligheter til å jobbe med mange forskjellige produkter og tresorter.
Nico gikk Vg1 Design og Håndverk, Vg2 Design og Trearbeid og deretter 3år lærling i Møbelsnekkerfaget.
Ruben Andersen

Ruben Andersen

Lærling i møbelsnekkerfaget
Grande Fabrikker AS

Ruben er 19 år og er lærling hos Grande Fabrikker AS i Innfjorden. Ruben bestemte seg for å bli møbelsnekker i 8. klasse. På barneskolen elsket han sløyd og han har alltid likt å jobbe med treverk. På fritiden liker Ruben å være sosial, kjøre bil, game, trene og småsnekre. Han har gått Håndverk, design og produktutvikling, søm og tekstil for å lære seg å trekke om møbler og er nå lærling i møbelsnekkerfaget. Han sier at det beste med faget er å jobbe med hendene og være i bevegelse.

May Britt Straume

May Britt Straume

Møbelsnekker
Bykle Vindu AS

May Britt (22) fra Setesdal produserer innredning og møbler for Henriksen Snekkeri. Det hun liker best med jobben sin er at hun får brukt både hodet og kroppen sin i arbeidet. Hun må være kreativ og løsningsorientert for å finne den beste måten å produsere bestillingen på. Hun setter også pris på å ha en variert arbeidsdag hvor hun er innom både produksjon, programmering og operering av maskiner. May Britt gikk vg1 Design og håndverk og tok et kryssløp til vg2 Treteknikk Bygg og anlegg.

Snekkerambassadør Kevin

Kevin A. Castexs Vik

Snekkersvenn
Interiør-Snekkeriet AS i Bergen

Det Kevin (19) fra Bergen liker best med jobben sin er evnen til å skape noe med sine egne hender og med hjelp av maskiner. Kevin har gått 1 år på skole og har vært lærling i snart 3 år. Han har en variert arbeidsdag og jobber med både tegning, produksjon og overflatebehandling og har like nesten mye ansvar som sine kolleger, selv om han har litt mindre arbeidserfaring.

anna-regine-vada-blom-paa-jobb

Anna Regine Blom

Produksjonsleder
Rovde Møbel og Design AS

Anna (21) fra Lauvstad er lærling og trives godt med sine varierte arbeidsoppgaver hvor hun jobber med alt fra tegning på data til håndtering av maskiner, montering og pakking. Hun er ansvarlig for ulike prosjekter fra start til slutt.

Etter 3 år med studiespesialiserende tok hun et arbeidsår på fabrikken hvor hun nå er lærling, og her trivdes hun så godt at hun var blitt lærling før arbeidsåret var over.

 

Snekkerambassasør Tobias Gravdal

Tobias Gravdal

Snekkersvenn

Tobias fra Askim er en treningsglad gutt som liker å bruke fritiden sin på en japansk håndverksteknikk som heter Kumiko. Det Tobias liker best med jobben sin er at han alltid lærer noe nytt og sjeldent gjør det samme hver dag. En dag sprøytelakkerer han en innredning, en annen dag restaurerer han gamle vinduer. Tobias har tatt et tradisjonelt utdanningsløp med 1 år på Bygg og anlegg, 1 år på treteknikk og har vært 2 år i læra hos Strønes Snekkerverksted.

snekker-iver-raphaug

Iver Hovstad Raphaug

Møbelsnekker
Tyrikjøkken AS

Det Iver (25) fra Singsås liker best med jobben sin er å sitte igjen på slutten av arbeidsdagen med noe håndfast og nyttig å presentere til sine kunder. Han jobber med alt fra kapping til lakkering og er innom alle arbeidsområder på verkstedet. Iver har egentlig en bachelorgrad i matteknologi, men fremtidig plan er å gjennomføre snekkerutdanningen på verkstedet han nå jobber.

Snekkerambassadør Amalie Almås

Amalie Almås

Lærling
Førre Vindu

Amalie (19) fra Haugesund har en forkjærlighet for faget sitt og fascineres av hvordan noe så enkelt som et tre kan bli til et vindu, en skyvedør eller en dør. Hun jobber nå på montering, men skal igjennom alle områder i bedriften i løpet av læretiden. Hun gikk først vg1 Helse- og oppvekst og vg2 Barn og ungdom før hun byttet til vg1 Bygg og anlegg og deretter vg2 Treteknikk før hun ble lærling.