Skip to main content

Erdi Seltene Mehari

Lærling

Nordvestvinduet AS

– Jeg har kommet til en bransje jeg ønsker å være en del av

Erdi Seltene Mehari (21) har siden august i fjor hatt lærlingkontrakt ved trevarebedriften Nordvestvinduet AS på Almenningen i Nordfjord. Han tar fagbrev som CNC-operatør, og ønsker seg en yrkeskarriere innen trevarebransjen.

– Mine videre planer er veldig oversiktlige. Først skal jeg fullføre fagbrevet mitt, så skal jeg fortsette som CNC-operatør, og etter det vil jeg gjerne fortsette å jobbe innen trevarebransjen. Jeg liker meg her.
Etter at Erdi Seltene Mehari (21) hadde gått Vg1 Teknologi- og industrifag og Vg2 industriteknologi ved Eid videregående skole i Nordfjordeid, ville han gjerne ta steget videre til en spesialisering innen CNC-operatørfaget.
CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control, og betyr at CNC-operatøren bruker datamaskiner for å styre mekaniske maskiner som kan forme ulike materialer og lage komplekse deler i en automatisert produksjon.
– Jeg begynte som CNC-lærling ved Nordvestvinduet AS i august i fjor, og det trives jeg veldig godt med. Her skal jeg være i to år for å få fagbrev som CNC-operatør.
Nordvestvinduet AS omsatte i 2020 vinduer, vindusdører og fasadeelementer for nærmere 130 millioner kroner. Nordfjordbedriften har tett på 100 ansatte, og hovedvirksomheten ligger fortsatt der gründereventyret startet for snart 65 år siden.
– Det er en times kjøretur fra Nordfjordeid til bygda Almenningen, der Nordvestvinduet ligger. Da jeg fikk lærlingkontrakt hos Nordvestvinduet, bestemte jeg meg for å flytte til Måløy. Det gir en god del kortere reisetid til jobben, sier 21-åringen.
– Her lærer jeg stadig nye ting. Hele tiden, egentlig. Jeg tar del i en produksjon som ender opp i et ferdig produkt, og når det skal produseres nye ting, så er dette en ekstra spennende prosess å være med på, sier Erdi.
– I tillegg liker jeg godt å jobbe med treet som materiale. Summen av alt dette gjør at jeg gjerne anbefaler andre ungdommer å utdanne seg til en jobb innen trevarebransjen, og da er det å være lærling en veldig fin måte å lære seg faget og bransjen på.

– Mine videre planer er veldig oversiktlige.