Skip to main content

Hallstein Ulvshus og Tommy Salvesen

Igland Garasjen i Grimstad har levert garasjer over hele landet i over 50 år. Nå har den attraktive arbeidsplassen tilbudt sine ansatte å ta fagbrev på jobben. Mange er i gang. To av dem er Hallstein Ulvshus og Tommy Salvesen.

Det betyr faktisk en del for selvfølelsen at jeg får papirer på kompetansen min, selv om jeg skal fortsette i samme jobben som før, sier Tommy Salvesen.

Trebarnsfaren fra Froland plasserer garasjedeler med stor presisjon på paller før de løftes opp på lasteplanet og sendes ut til kunder over hele landet. Når monteringen av garasjen er i gang, er det lite som skaper mer frustrasjon enn om noe skulle mangle eller være feil. Det er Tommys ansvar at det ikke skjer.

– Vi har et godt system for å holde kontroll. Det handler om god logistikk, og det er logistikkfaget jeg nå tar fagbrev i.

Tommy benytter seg av ordningen som heter “fagbrev på jobb”. Den er rettet mot de som har jobbet i bedrift i minimum 12 måneder. Det skrives en lærlingkontrakt på ett år, og den ansatte har full lønn hele tiden. Perioden avsluttes med en teorieksamen i bransjelære, og selve fagprøven må også bestås.

Les mer på: www.trepaagder.no