Skip to main content

Einar Haugum Hodne (19) fikk svennebrevet sitt i mai. Nå er han klar for nye utfordringer ved Bico bygg og innredning AS i Kristiansand.

– Jeg har naturlig nok ikke særlig lang fartstid i bransjen ennå, men jeg kjenner allerede på stoltheten over å være en del av norsk trevarebransje.

Med et temmelig ferskt svennebrev i baklomma representerer Einar Haugum Hodne den nye generasjonen av unge fagfolk som har kommet inn i trevarebrasjen de siste årene.

– Jeg gikk læretida mi ved Hansen og Justnæs AS i Kristiansand, der jeg hadde to veldig fine år, og nå har jeg fått meg jobb ved Bico bygg og innredning AS her i byen, sier 19-åringen fra sørlandsbyen, som skal kombinere nyjobben med videre utdanning ved teknisk fagskole.


Ville bli snekker eller tømrer
– Jeg er kjempefornøyd med hvordan ting har gått seg til, både med læretid, utdanning og ny jobb ved en veldig spennende trevarebedrift. Nå får jeg prøvd meg på nye områder innen snekkerfaget, og det er jeg veldig takknemlig for, sier Einar Haugum Hodne, som har hatt blikket rettet mot snekkerfaget nesten så lenge han kan huske.

– Det handler vel om at jeg alltid har likt å lage ting, så jeg visste ganske tidlig at jeg ville bli tømrer eller snekker. Og med det fokuset som nå er på materialer, gjenbruk og lang levetid, så er det både meningsfullt og godt å vite at vår bransje har framtida foran oss, sier Haugum Hodne.

– Så langt i karrieren har jeg lært ganske mye om å lage trapper, og nå skal jeg altså jobbe med møbler og innredninger. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Einar Haugum Hodne ved Bico bygg og innredninger.