Skip to main content

Adrian Nedberget

Treteknikk (2. året) / utplassering

Åssiden vgs / Møbelsnekkerne AS

– Jeg har alltid hatt lyst til å lage ting, og nå er jeg på rett sted

– Du har staket ut kursen inn mot snekkeryrket, Adrian Nedberget (17). Hvor langt har du kommet nå?

– Nå går jeg treteknikk og 2. året på Åssiden videregående skole i Drammen. En del av tida skal jeg da være ute i en trevarebedrift, og for min del er det hos Møbelsnekkerne AS i Hokksund. Jeg synes dette virker veldig interessant, jeg har alltid likt å jobbe praktisk og å lage ting, og det får jeg gjort nå.

– Hvordan blir løpet ditt videre?
– Aller først skal jeg fullføre det året jeg er inne i nå, og fra neste år håper jeg å kunne være snekkerlærling i bedriften. Jeg har fått gode signaler fra Møbelsnekkerne AS om at jeg får fortsette der, og det er jeg veldig glad for. Det betyr i så fall at de to neste årene blir i Hokksund for min del.

– Hvorfor siktet du deg inn på snekkeryrket?
– Det går nok mest på det å kunne jobbe praktisk og kreativt, det å skape og lage ting. Det har jeg alltid likt. Når du er snekker så er du i et yrke der du får mulighet til å lage mye fint. Det er en type jobb som jeg tror mange vil trives veldig godt i, så jeg har ingen problemer med å anbefale snekkeryrket overfor andre ungdommer. Det har jeg forresten gjort mange ganger, allerede.

– Er det mange ungdommer som er nysgjerrige på snekkeryrket?
– Det har jeg inntrykk av at det er, og jeg tror at potensialet er enda større. Det er mange som ikke veit forskjellen på snekker og tømrer, men når de først skjønner forskjellen så tror jeg mange er veldig positive til å velge snekkeryrket.

– Det er litt av det samme når det gjelder snekkerutdanninga også. Det er litt vanskelig for ungdommene å skjønne hvilke linjer man skal velge for å bli snekker, og mange har kanskje ikke hørt så mye om hva en snekker gjør heller. Men når de først har begynt med det, så er det mange som liker seg skikkelig godt, og som dermed også varmt kan anbefale snekkeryrket overfor andre ungdommer.

Adrian Nedberget går 2. året på Åssiden videregående skole i Drammen og er utplassert hos trevarebedriften Møbelsnekkerne AS i Hokksund.